logo

Каталог програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника
за школску 2016/2017. и 2017/2018.
Каталог Стандарди компетенција наставника Приоритет

550 Брига за дете – стратегије развијања животних вештина код деце Компетенцијa: K3
Приоритети: 1
ИнституцијаУдружење васпитача Војводине, Нови Сад, Петра Драпшина 8, Нови Сад
Особа за контактРадмила Петровић, petrovicradmila57@yahoo.com, 021 6338749, 064 6422642
АуториСлава Тимарац Јованов, педагог; Александра Ружичић, стручни сарадник- психолог, ПУ '' Дечја радост'', Панчево
РеализаториСлава Тимарац Јованов, педагог; Александра Ружичић, стручни сарадник- психолог, ПУ '' Дечја радост'', Панчево
Општи циљевиПреиспитивање личне филозофије васпитања и образовања, улоге и праксе кроз приступ ''Брига за дете'' или ''Брига о детету''; Јачање компетенција у креирању васпитно-образовног процеса усмереног ка развијању животних вештина код деце.
Специфични циљевиСагледавање сличности и разлика у филозифији васпитања и праксе у оквиру два приступа ''Брига за дете'' и ''Брига о детету''; Усвајање знања, развијање умећа и вештина, као кометенција одраслог у креирању програма, средине, садржаја, активности усмерених ка развијању и јачању животних вештина код деце; Имплементација приступа ''Брига за дете'' у свакодневни живот и рад са децом у вртићу.
Теме програмаБрига у детињству; Aсоцијације + анализа видео материјала; Потребе, развојни задаци, животне вештине; „Брига за дете'' као подршка развоју животних вештина код деце; Стратегије за развијање животних вештина
Циљна групаваспитач у предшколској установи, медицинска сестра – васпитач, стручни сарaдник у предшколској установи
Број учесника30
Трајањеједан дан (8 бодова)
ЕлектронскиНе
Цена2 100,00 динара по учеснику. Укупна цена за групу од 30 учесника је 63 000,00 динара. У укупну цену су укључени трошкови наканаде предавачима (два предавача) и трошкови материјала за рад на едукацији и материјала за учеснике. У цену није урачунато: путни трошкови и освежење.
© 2016 Завод за унапређивање образовања и васпитања