logo

Каталог програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника
за школску 2016/2017. и 2017/2018.
Каталог Стандарди компетенција наставника Приоритет

520 „Са Пепељугом око света” – пројектно планирање у вртићу Компетенцијa: K2
Приоритети: 2
ИнституцијаПУ „Наша радост”, Суботица, Антона Ашкерца 3, Суботица
Особа за контактДијана Копуновић Торма, dkopunovic@gmail.com, -, 064 1504220
АуториНаташа Врапчевић васпитач, ПУ „Наша радост“, Суботица; Виолета Врцељ Одри, педагог, ПУ „Наша радост“, Суботица
РеализаториНаташа Врапчевић, васпитач, ПУ „Наша радост“, Суботица; Виолета Врцељ Одри, педагог, ПУ „Наша радост“, Суботица
Општи циљевиОспособљавање учесника за пројектно планирање на нивоу васпитне групе и вртића.
Специфични циљевиУпознавање учесника са процесом и принципима пројектног приступа у раду са децом; Упознавање учесника са могућностима укључивања породице и локалне заједнице у процес пројектног планирања; Упознавање учесника са могућностима праћења дечјег развоја; Оспособљавање учесника за вођење пројектног портфолија; Оспособљавање учесника за презентацију; Оспособљавање учесника за вођење тимског рада.
Теме програмаУчење предшколског детета; Пројектни приступ; Партнерство са родитељима и локалном заједницом; Партнерство са родитељима и локалном заједницом; Презентација пројекта
Циљна групаваспитач у предшколској установи, медицинска сестра – васпитач, стручни сарaдник у предшколској установи, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник)
Број учесника30
Трајањеједан дан (8 бодова)
ЕлектронскиНе
Цена1 500,00 динара по учеснику. У цену је укључен хонорар за ауторе и реализаторе програма и радни материјал за учеснике. Нису укључени порези и доприноси за ауторски хонорар, трошкови пута и смештаја као ни исхрана за учеснике за време обуке.
© 2016 Завод за унапређивање образовања и васпитања