logo

Каталог програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника
за школску 2016/2017. и 2017/2018.
Каталог Стандарди компетенција наставника Приоритет

503 Више од игре – драмски метод и драмске технике у раду са децом Компетенцијa: K1
Приоритети: 1
ИнституцијаЦентар за драмски метод ИнДрама, Нови Београд, Булевар Mихајла Пупина 185/19, Нови Београд
Особа за контактДушица Бојовић, duda.bojovic@gmail.com, 011 3192060, 064 3955120
АуториДушица Бојовић, васпитач, писац, оснивач Центра за драмски метод ИнДрама
РеализаториДушица Бојовић, васпитач, писац, оснивач Центра за драмски метод ИнДрама; Емина Живојиновић, васпитач, Предшколска установа „Нада Наумовић“, Крагујевац; Исидора Кораћ, професор струковних студија - педагошка група предмета, Висока школа струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмијум“, Сремска Митровица; Ранка Маринковић, васпитач
Општи циљевиСтицање теоријских и практичних знања учесника о драмском методу и техникама као високо вреднованом и ефикасном методу и стратегији због своје способности да обједини све стилове учења.
Специфични циљевиУнапређење знања полазника о драмском методу и техникама и развој компетенција примене и повезивања са свим областима васпитно-образовног рада; Упознавање са структуром драмског метода, специфичним драмским техникама и начинима њихове имплементације у раду са децом, корак по корак; Kако решавати одређене проблем ситуације у групи помоћу драмских техника; Упознавање учесника са различитим начинима који доприносе подстицању креативности даровите деце путем драмских техника; Обучавање учесника драмским техникама које доприносе активном укључивању деце са сметњама у развоју у процес активног и интерактивног учења; Унапређење способности учесника да критички процењују свој рад. Обука о начинима евалуације учешћа деце у драмском процесу.
Теме програмаДрамска игра: тајанствени пријатељ; Представљање карактеристика драмског метода, зашто је драма у васпитању успешна као едукативни алат, драмске технике; Драмска техника Хеликоптер и драмска техника Вуш; Драмске технике „Замрзнуте сцене“, „Корак напред, корак назад“, „Гласне мисли“ 5. Објекти који говоре и 10 секунди објекат. 6. Замишљено путовање. 7. Звучне приче и драмске игре. 8. Драмска техника „Где стојиш“, евалуација и рефлексија.
Циљна групаваспитач у предшколској установи, медицинска сестра – васпитач, стручни сарaдник у предшколској установи, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник)
Број учесника30
Трајањедва дана (16 бодова)
ЕлектронскиНе
Цена4 000,00 по учеснику за групу од 30 учесника. У цену су урачунати: хонорари за ауторе и реализаторе, порези и доприноси, материјал за учеснике, смештај и исхрана за реализаторе, путни трошкови, уверења.
© 2016 Завод за унапређивање образовања и васпитања