logo

Каталог програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника
за школску 2016/2017. и 2017/2018.
Каталог Стандарди компетенција наставника Приоритет

207 Савремена информатичка знања у туристичком и хотелијерском пословању Компетенцијa: K1
Приоритети: 1
ИнституцијаУниверзитет Сингидунум, Београд, Данијелова бр. 32, Београд
Особа за контактСлађана Лопичић, srakin@singidunum.ac.rs, 011 30 94 060, 065 80 83 151
Ауторипроф. др Верка Јовановић, редовни професор Универзитета Сингидунум у Београду; проф. др Ангелина Његуш, ванредни професор Универзитета Сингидунум у Београду; мр Далибор Радовановић, асистент Универзитета Сингидунум у Београду
Реализаторипроф. др Верка Јовановић, редовни професор Универзитета Сингидунум у Београду; проф. др Ангелина Његуш, ванредни професор Универзитета Сингидунум у Београду; мр Далибор Радовановић, асистент Универзитета Сингидунум у Београду
Општи циљевиЕдукација и тренинг наставника о савременим трендовима у информационим технологијама и њиховим применама у туризму и хотелијерству; Примена техника интернет маркетинга и рад са резервационим системом.
Специфични циљевиРазумевање најновијих трендова у информационим технологијама и њихов утицај на туристичко и хотелијерско пословање; Примена географских информационих система на страни туристичке понуде и потражње; Примена интернет технологија са посебним освртом на интернет маркетинг у подизању конкурентности туристичке дестинације; Упознавање са Амадеус резервационим системом.
Теме програмаСавремени трендови у информатици (Internet of Things, Big Data, Семантички веб, дубинска анализа података помоћу data mining техника, аналитички системи); Географски информациони системи на страни туристичке понуде и потражње (појам и значај ГИС система, приказ Гоогле Мапс и додавање туристичких садржаја); Савремени резервациони системи (рад у Амадеус резервационом систему, креирање јединсвеног записа путника, резервација авио карата, хотелског смештаја, рентакара)
Циљна групанаставник стручних предмета – средња стручна школа, наставник изборних и факултативних предмета
Број учесника30
Трајањеједан дан (8 бодова)
ЕлектронскиНе
ЦенаУкупна цена је 30 000 динара, а у њу је урачуната надокнада предавачима, простор и радни материјал за програм стручне обуке.
© 2016 Завод за унапређивање образовања и васпитања