logo

Каталог програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника
за школску 2016/2017. и 2017/2018.
Каталог Стандарди компетенција наставника Приоритет

164 Унапређивање емоционалног здравља у школи – моћ емоционалне интелигенције Компетенцијa: K1
Приоритети: 2
ИнституцијаУдружење за подршку васпитању и образовању ОДСТАР, Шабац, Ђуре Јакшића 19, Шабац
Особа за контактБожидар Топаловић, topalovicbozidar@sbb.rs, 015 341 578, 065 20 11 646
АуториБиљана Ерцеговчевић, дипл.школски психолог-педагог, дипл.гешталт психотерапеут, Медицинска школа "Др Андра Јовановић", Шабац; Катарина Јовановић, дипл.психолог и породични саветник, Удружење за подршку васпитању и образовању ОДСТАР, Шабац; мр Божидар Топаловић, педагог у пензији, Удружење за подршку васпитању и образовању ОДСТАР, Шабац
РеализаториБиљана Ерцеговчевић, дипл.школски психолог-педагог, дипл.гешталт психотерапеут, Медицинска школа "Др Андра Јовановић", Шабац; Катарина Јовановић, дипл.психолог и породични саветник, Удружење за подршку васпитању и образовању ОДСТАР, Шабац
Општи циљевиОснаживање личних и професионалних компетенција запослених у образовању за разумевање значаја емоција за емоционално здравље и упознавање са вештинама које га могу унапредити.
Специфични циљевиУнапређивање знања о емоцијама и њиховом утицају на здравље; Стицање и унапређивање знања о емоционалној интелигенцији као важном фактору очувања емоционалног здравља; Упознавање са емоционалним вештинама и са начинима њихове примене у личном развоју и у раду са ученицима.
Теме програмаЕмоције и здравље; Емоционална интелигегенција и емоционално здравље; Да ли сада знамо како да унапредимо емоционално здравље у школи?
Циљна групанаставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, наставник стручних предмета – средња стручна школа, наставник општеобразовних предмета – у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник изборних и факултативних предмета, васпитач у дому ученика, стручни сарадник у школи, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник)
Број учесника30
Трајањеједан дан (8 бодова)
ЕлектронскиНе
ЦенаБруто износ од 1 000,00 дин. за групу од 30 учесника, плус део укупних путних трошкова који се обрачунавају по обрасцу 10 л. МБ98/100 км. За удаљености веће од два сата вожње од Шапца, наручилац обезбеђује преноћиште за екипу Удружења. Спецификација: трошкови материјала за рад са учесницима, едукативног материјала у ел. форми, издавања уверења и остали материјални и нематеријални трошкови које Удружење има при реализацији конкретног програма обуке ангажовањем свог тима.
© 2016 Завод за унапређивање образовања и васпитања